Kompost til øget jordfrugtbarhed i økologisk frugt og grønt

Projektets formål

Projektet er ledet af Økologisk Landsforenings projekt, mens GartneriRådgivningen er deltager både i gennemførelsen og i formidling af resultaterne.

Formålet med projektet er at afklare, indsamle og formidle erfaringer med kompostering, og anvendelse af kompost som jordforbedring og organisk stofinput, som led i intentionen om at opretholde eller forbedre jordfrugtbarheden, og bruge kompost som gødningskilde i økologisk frugt- og grønsagsproduktion.

TEMADAG om kompost og jordfrugtbarhed:

Den 2. december 2015 afholder GartneriRådgivningen og Økologisk Landsforening temamøde om jordfrugtbarhed og kompost på landbocentret i Billund.

Se program længere nede på siden.

Temadagen er også omtalt på LandbrugsInfo.

 

Artikler fra GartneriRådgivningen:

Få en sund og levende jord med kompost
Brug af kompost i grønsagsproduktion kan reducere niveauet af plantesygdomme og skadedyr
Artikel af Richard de Visser, GartneriRådgivningen A/S i Gartner Tidende nr. 14 2015.


Kompost: Mere end bare en gødningskilde
Organisk stofopbygning i jorden er en kapitalopsparing.Kompost er en smutvej til organisk stofopbygning, og bidrager positivt til såvel næringsstofindhold i jorden, som jordfysiske egenskaber
Artikel af Richard de Visser, GartneriRådgivningen A/S i Gartner Tidende nr. 14 2015.

Projektet er støttet af GAU: Promilleafgiftsfonden for frugtavlen og gartneribruget